Renovering av pojkrum

På övre planet hade vi ett allrum med ett intilliggande rum som bara var avskilt med en halvhög vägg. Detta rum skulle bli grabbens sovrum. Vi byggde därför igen väggen hela vägen upp till nock samt satte in en dörr. På golvet låg ett laminat som vi tog bort. Istället la vi in ett massivt furugolv som liksom i vårt sovrum lutades med vitpigmenterat lut och oljades med hårdvaxolja. Väggarna målades med en ljust grön färg. Taket som redan var panel på målades i en ljust grå nyans, 1000N. Ena väggen som ledde in till kattvinden rev vi ner för att inreda en garderob med korgsystem och hyllplan för förvaring av lådor med lego och andra leksaker. Dörrarna hit inspirerades av gamla ladudörrar och byggdes av spontat virke. Gångjärn i äldre stil fick dem på plats.

Då vi har öppet upp i nock bestämde vi oss för att bygga en platsbyggd loftsäng med inbyggt skrivbord för att få gott om plats för legobyggande mm på golvytan. Den byggdes hela 2 meter upp vilket nu i efterhand kanske var lite väl högt då ingen i familjen är längre än 1,80.

Grabben spelade en hel del Minecraft under den här tiden och jag gjorde då små fyrkantiga lådor till ett Creeper-liknande hyllsystem på väggen. Det var uppskattat och här finns plats för utställning av diverse föremål från jul- och påskpyssel till vackra stenar eller legobyggen. Resultatet blev ett härligt pojkrum med plats för både lek, läxläsning och resor till drömmars land…

Före

Efter