3 månader senare…

Trött! Idag är jag sådär trött så att man blir less på nästan allting. Jag tog mig ändå i kragen i morse och målade en sida av fyra skåpsluckor till kökets enda överskåp. Bara två strykningar till sen är de klara. Lagat lunch på det, fiskpinnar och potatis. Grymt kreativt! Sen var det lite målning igen. Nu grindarna till det nybyggda staketet där ute som ska få rymlingen på 20 månader att få lite svårare att ta sig ut på vägen och över till grannen. I eftermiddag blev vi bjudna över till en annan granne på lite grillning. Såå välbehövlig paus i allting både fysiskt och psykiskt. 

Nu har jag suttit i några timmar faktiskt med telefonen och kollat än det ena än det andra bara för att jag är för trött för att orka ta mig för någonting. Känner mig lite PMSig om en får säga så. Trött och less på att vara trött…

Det är nu tre månader sedan jag opererade bort en stor del av tjocktarmen och lymfkörtlar och då också förhoppningsvis all cancer från min kropp. Proverna såg bra ut och ingen av de kringliggande körtlarna innehöll någon cancer. Tack gode Gud! Trots detta äter jag nu xeloda tabletter, cytostatika i tablettform. 15 små tablett morgon och kväll i tvåveckorskurer med efterföljande återhämtningsvecka och sen på det igen. Det går bra. Jag ska verkligen inte klaga. Käkar dessutom 10-12 tabletter dimor om dagen för att tabletterna ska hinna lösas upp och inte hamna i påsen på magen. Suck. En del fix är det men jag är samtidigt så otroligt tacksam över att jag lever. Cancern är bortopererad nu. Ändå kommer hjärnspöket när som helst: hoppas jag iaf får leva till 40! Till 50 vore fantastiskt då skulle yngsta barnet vara snart 20. De skulle vara vuxna och ”klara sig utan mig”. Samtidigt vill jag kämpa och hoppas och ber att jag ska få ett långt och innehållsrikt liv. Bli gammal och grå med min familj och vänner runt omkring mig. Livet är aldrig en självklarhet, jag vet ju det. Men oj vad påtagligt det blir när man får ett sjukdomsbesked såhär. Lev nu! Glöm inte det! Det kan verka klyschigt men man vet verkligen inte hur lång tid man har här på jorden. 

Nu ska jag sova och hoppas på att få drömma härliga ljusa drömmar. God natt små kamrater!!

En reaktion på “3 månader senare…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>