Renovering av kök – el och vvs

Efter att väggen mellan rummen var bortplockad så var det dags för elektriker och vvs’are att komma. För att få in dosor på rätt ställen och underlätta för elektrikern så rev jag bort väggipset på några utvalda ställen. Nytt fönster ska även reglas upp.

Eftersom tidigare ägare ändrat planlösning i detta rum så var det inte helt lätt att förstå hur elen var dragen, troligtvis så var den förra ägaren en ”hemmapulare” och hade säkert gjort en del av elen själv, vilket kanske förklarar varför det fanns en del bristfälliga kopplingar. Vi beslutade att göra om mycket av det som redan fanns för att det ska bli riktigt bra när det sedan blir klart. Efter 2,5 dagar med elektriker på plats så hade vi fått alla dosor på rätt plats och dragit nya slangar med kablar i. När det är dags att installera vitvarorna så ska elektrikern komma tillbaka och vi kommer då även sätta in jordfelsbrytare, nytt proppskåp, nya el-radiatorer samt ordna så att samtliga uttag i huset blir jordade.

Vatten och avlopp drogs strax efter det att bilderna nedan togs. Vatten finns i tvättstugan i rummet intill, så var det ett enkelt jobb att dra in rören till det nya köket. Rören drogs genom krypgrunden.