Renovering av kök – osb, gips och spackel

Nya skivor

Efter att elen var dragen så var det bara att börja sätta upp nya skivor. Vi valde att sätta upp två lager av skivor. Först OSB-skiva (11 mm) sedan gips (13 mm). Anledningen till varför vi ville ha OSB i väggen var för att lättare kunna fästa saker som tavlor och hyllor.

Vi var även noga med att ha hela skivor som överlappar varandra över fönstren för att slippa att det spricker i skarvarna då huset rör sig vilket det tidigare gjorde när det endast satt en skiva gips och man hade valt att kapa skivorna på längden i kant med fönstren från golv till tak och sedan satt dit småskivor över och under fönstren (hoppas ni förstår).

Spackla väggarna

När vi renoverade vårt sovrum så blev vi inte helt nöjda med spacklingen mellan skivorna. Därför så nötte vi youtube-videos innan vi började för att få till det bra, och det blev de 🙂

Pappremsa eller spackelnät?!

Tidigare när vi spacklat så använde vi självhäftande spackelnät i skarvarna men efter att vi sett dessa videos så valde vi att använda pappremsa och det var mycket enklare än vad man kan tro. Det man måste tänka på att det är viktigt att det finns blött spackel under hela remsan annars så släpper den från skivan när spacklet torkar.